mania

mania

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Gofry.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Cale jajka polaczyc dokladnie z cukrem puderem i cukrem waniliowym, za pomoca najlepiej miksera masa powinna byc dobrze ubita ...

Gofry.

Składniki:

Gofry.

 

  • 3 szkalnki mąki pszennej
  • 1 czubata szklanka cukru pudru
  • 4 jajka
  • około 200 ml.mleka
  • około 200 ml. wody
  • 1½łyżeczki proszku do pieczenia
  • opakowanie cukru waniliowego
  • ¾ szklanki oleju
  • szczypta soli
  • owoce jakie kto lubi do dekoracji
  • bita śmietana lub sos np. czekoladowy lub jedno i drugie:)
  • ewntualnie jesli ktoś lubi dżem lub cukier puder

Sposób przygotowania:

Gofry.
Cale jajka polaczyc dokladnie z cukrem puderem i cukrem waniliowym, za pomoca miksera, masa powinna byc dobrze ubita .Ubijac dalej dosypywac powoli make wymieszana z proszkiem do pieczenia i szczypta soli, dolewac powolutku w miare gestnienia masy mleko i wode ( w skladnikach podalam po 200ml. mleka i wody , ale to jest tak w przyblizeniu poniewaz kazdy powinien dodac mleka i wody tyle zeby masa miala konsystencje gestej smietany)Dodac rowniez olej i dokladnie wszystko zmiksowac , ewntualnie jesli masa jest zbyt gesta dolac jeszcze odrobine mleka lub gdy jest zbyt rzadka dosypac maki.Gofry piec w dobrze rozgrzanej gofrownicy i koniecznie ukladac je na najlepiej jakiejs kratce zeby dobrze wyschly,jesli ulozymy je od razu na talerzu beda miekkie.Do dekoracji uzyc owocow ,bitej smietany, roznego rodzaju sosow slodkich, poprostu to na co mamy w danej chwili ochote .Smacznego.