Sposób przygotowania:
Gofry 5
W misce połącz za pomocą miksera jaja z cukrem pudrem, aż uzyskasz puszek. Następnie naprzemiennie dodaj mleko, mąkę z wymieszanym proszkiem ( 1/2 całej mąki i mleka ). Dodaj teraz roztopione masło/margarynę ( może być ciepła ). Wymieszaj dokładnie i wrzuć na przemian mąkę i mleko. Jak dobrze wymieszasz dodaj cukier waniliowy i również ukręć mikserem. Gofrownicę nagrzej, przed wypiekaniem pierwszego gofra przesmaruj olejem ( później nie musisz, chyba, że teflon już się wysłużył). Wlej małą chochelką ciasto na gofrownicę , zamknij odczekaj ok 1 min. Wyciągnij bambusowym patyczkiem, wystudź na kratce. Z resztą ciasta postępuj tak samo ( wylewaj i piecz ). Wystudzone gofry przyozdób np. bitą śmietaną ( kładź bitą na wystudzone gofry, w innym przypadku śmietana się rozpłynie ). Smacznego