Sposób przygotowania:
Gofry dla dorosłych.
1. Odlac troszke mleka, dodac drozdze i lyzke cukru.(odstawic na okolo 10 minut)-zaczyn
2. Make polaczyc z sola, pozostalym cukrem, 4 zoltkami, roztopionym i wystudzonym maslem i zaczynem drozdzowym.
3. Ubic piane z bialek, dodac do ciasta, odstawic na okolo 15 minut. Jesli ciasto jest za geste mozna dodac mleka.
4. Przed smazeniem wlac kieliszek alkoholu, dobrze wymieszac.
Smacznego.
2. Make polaczyc z sola, pozostalym cukrem, 4 zoltkami, roztopionym i wystudzonym maslem i zaczynem drozdzowym.
3. Ubic piane z bialek, dodac do ciasta, odstawic na okolo 15 minut. Jesli ciasto jest za geste mozna dodac mleka.
4. Przed smazeniem wlac kieliszek alkoholu, dobrze wymieszac.
Smacznego.