kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 746]

Gofry dyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne gofry z dodatkiem musi dyniowego. Szybkie w przygotowaniu i mają super żółty kolorek. Polecam podać z ulubionymi dodatkami.

Gofry dyniowe

Składniki:

Gofry dyniowe

 

  • 1 jajko
  • 4 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka oleju
  • 2 łyżki z czubkiem musu dyniowego
  • 4 łyżki z dużym czubkiem mąki
  • 4 szczypty proszku do pieczenia
  • olej do gofrownicy

Sposób przygotowania:

Gofry dyniowe
Do miski wlewamy mleko, olej i wybijamy jajko oraz wsypujemy cukier. Mieszamy. Dodajemy mus dyniowy i miksujemy.
Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie miksujemy. Ciasto musi być bardzo gęste.
Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy olejem, kładziemy porcje ciasta i pieczemy gofry. Upieczone gofry studzimy na metalowej kratce.

Tagi:

deser gofry