Sposób przygotowania:
Szybkie gofry dyniowe
Do sporej miski wsypać 2 szklanki mąki pszennej typ 650, dodać małą łyżeczkę proszku do pieczenia, dużą szczyptę soli, 2 jajka oraz dolać 2 szklanki mleka.
Zmiksować na gładką masę i dolać 3 łyżki oleju. Ponownie zmiksować. Dynię Hokkaido obrać że skórki, wyciąć gniazdo nasienne, a miąższ zetrzeć na drobne wiórki. Dodać do ciasta i wymieszać.
W tym czasie rozgrzać gofrownicę i natłuścić, jeśli to konieczne - nakładać odpowiednie porcje ciasta, zamknąć i piec 3-4 minuty (albo wg czasu własnego urządzenia).
Gofry podawać z frużeliną owocową, dowolnym dżemem lub konfiturami.
Ciasto nie zawiera cukru, więc można gofry posypać cukrem pudrem lub polać miodem albo dowolnym syropem owocowym.
Zmiksować na gładką masę i dolać 3 łyżki oleju. Ponownie zmiksować. Dynię Hokkaido obrać że skórki, wyciąć gniazdo nasienne, a miąższ zetrzeć na drobne wiórki. Dodać do ciasta i wymieszać.
W tym czasie rozgrzać gofrownicę i natłuścić, jeśli to konieczne - nakładać odpowiednie porcje ciasta, zamknąć i piec 3-4 minuty (albo wg czasu własnego urządzenia).
Gofry podawać z frużeliną owocową, dowolnym dżemem lub konfiturami.
Ciasto nie zawiera cukru, więc można gofry posypać cukrem pudrem lub polać miodem albo dowolnym syropem owocowym.