Sposób przygotowania:
Szybkie gofry dyniowe
Do sporej miski wsypać 2 szklanki mąki pszennej typ 650, dodać małą łyżeczkę proszku do pieczenia, dużą szczyptę soli, 2 jajka oraz dolać 2 szklanki mleka.
Zmiksować na gładką masę i dolać 3 łyżki oleju. Ponownie zmiksować. Dynię Hokkaido obrać że skórki, wyciąć gniazdo nasienne, a miąższ zetrzeć na drobne wiórki. Dodać do ciasta i wymieszać.
W tym czasie rozgrzać gofrownicę i natłuścić, jeśli to konieczne - nakładać odpowiednie porcje ciasta, zamknąć i piec 3-4 minuty (albo wg czasu własnego urządzenia).
Gofry podawać z frużeliną owocową, dowolnym dżemem lub konfiturami.
Ciasto nie zawiera cukru, więc można gofry posypać cukrem pudrem lub polać miodem albo dowolnym syropem owocowym.
Zmiksować na gładką masę i dolać 3 łyżki oleju. Ponownie zmiksować. Dynię Hokkaido obrać że skórki, wyciąć gniazdo nasienne, a miąższ zetrzeć na drobne wiórki. Dodać do ciasta i wymieszać.
W tym czasie rozgrzać gofrownicę i natłuścić, jeśli to konieczne - nakładać odpowiednie porcje ciasta, zamknąć i piec 3-4 minuty (albo wg czasu własnego urządzenia).
Gofry podawać z frużeliną owocową, dowolnym dżemem lub konfiturami.
Ciasto nie zawiera cukru, więc można gofry posypać cukrem pudrem lub polać miodem albo dowolnym syropem owocowym.
![Szybkie gofry dyniowe Szybkie gofry dyniowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybkie-gofry-dyniowe-482290.jpg)
![Szybkie gofry dyniowe Szybkie gofry dyniowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybkie-gofry-dyniowe-482291.jpg)
![Szybkie gofry dyniowe Szybkie gofry dyniowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybkie-gofry-dyniowe-482292.jpg)
![Szybkie gofry dyniowe Szybkie gofry dyniowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybkie-gofry-dyniowe-482293.jpg)