slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 996]

Gofry francuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na bardzo chrupiące gofry z ciasta francuskiego. Można zrobić je w kilka chwil. Najlepsze z dżemem i bitą śmietaną.

Gofry francuskie

Składniki:

Gofry francuskie

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • dżem
  • bita śmietanka

Sposób przygotowania:

Gofry francuskie
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Następnie kroimy ciasto francuskie kroimy na kawałki wielkości gofrów na gofrownicy.

Gofrownicę rozgrzewamy a następnie wkładamy po dwa kawałki ciasta i pieczemy przez ok. 3-4 minuty aż ciasto lekko się zarumieni.

Smażymy gofry aż wykorzystamy całe ciasto.

Podajemy z dżemem i bitą śmietaną lub z cukrem pudrem.

Tagi:

gofry deser