Sposób przygotowania:
Gofry ze śmietaną i owocami
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Mąkę wymieszać z cukrem, margaryną, wodą, żółtkami, proszkiem i cukrem waniliowym. Ubić pianę z białek i dodać do reszty składników.
Gofrownicę posmarować oliwą i wlać ciasto. Śmietanę ubić na wysokich obrotach na puch. Pod koniec dodać cukier puder i jeszcze zmiksować. Borówki opłukać. Upieczone gofry posmarować śmietaną i posypać owocami.
Z tej porcji wychodzi mi 16 gofrów.
Gofrownicę posmarować oliwą i wlać ciasto. Śmietanę ubić na wysokich obrotach na puch. Pod koniec dodać cukier puder i jeszcze zmiksować. Borówki opłukać. Upieczone gofry posmarować śmietaną i posypać owocami.
Z tej porcji wychodzi mi 16 gofrów.