Bo

Bo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Sałatka z przepiórczymi jajkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna, lekka, sałatka, z przepiórczymi jajkami, oliwkami, serem feta, pachnąca koperkiem i bazylią.

Sałatka z przepiórczymi jajkami

Składniki:

Sałatka z przepiórczymi jajkami

Składniki na sałatkę

Składniki na sos

  • 3-4 łyżki oleju z bazylią i czosnkiem
  • 2-3 łyżki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • sól , pieprz do smaku
  • szczypta cukru
  • 2-3 łyżki przegotowanej, wystudzonej wody

Sposób przygotowania:

Sałatka z przepiórczymi jajkami

Sposob przygotowania

Jajka gotujemy około 4 minuty, studzimy, obieramy i kroimy na połówki, sałatkę dokładnie myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałk.

Ogórka myjemy i kroimy w plasterki, ser kroimy w małą kostkę, oliwki na połówki, koperek płuczemy, osuszamy i siekamy, do sałatki dodajemy jajka, przed podaniem zalewamy sosem i mieszamy.

Przygotowanie sosu

Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze raz mieszamy, odstawiamy na kilka minut.


Tagi:

sałatka