Sposób przygotowania:
Gofry z cukrem pudrem
Miksujemy jaja na puch z cukrem , masa podwaja objętość . Dodajemy śmietanę i mleko nadal miksujemy. Dodajemy olej. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia , dodajemy do masy ( jest gęstsza niż na naleśniki ). Miksujemy nadal. Smarujemy gofrownice olejem najlepiej piórkiem i wlewamy łyżka ciasto. Kolo 7-10 minut i mamy pierwszego gofra. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem i dodajemy inne składniki .
PaniMISIOWA
lalunia
Masz rację kurczę coś mi zjadło 3 jaja 80 ml oleju Rapso 1 ½ szklanki mleka ½ szklanki śmietany 18% ¼ szklanki wody mineralnej 2 ½ szklanki mąki 1 proszek do pieczenia cukier 150 gram do ciasta cukier puder do posypania gofrów dżem truskawkowy