Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Gofry u Megg

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moje ulubione gofry z cukrem pudrem

Gofry u Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry u Megg

 

Sposób przygotowania:

Gofry u Megg
Margarynę rozpuścić i pozostawić do ostygnięcia. Jajko wbić do miski, dodać cukier, sól i ubić trzepaczką. Następnie dodać mleko oraz mąkę z proszkiem do pieczenia i roztrzepać trzepaczką. Na koniec wlać wystudzoną, roztopioną margarynę i wszystko roztrzepać trzepaczką na gładkie ciasto. Ciasto odstawić na 15 min, a w tym czasie rozgrzać gofrownicę. Na gorącą gofrownicę wlewać ciasto i piec gofry. Po upieczeniu, gotowe gofry posypać cukrem pudrem.
Gofry u Megg
Gofry u Megg
Gofry u Megg
Gofry u Megg