kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 849]

Gofry jogurtowe z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne gofry jogurtowe z dodatkiem rodzynek. Szybkie w przygotowaniu. Polecam na słodkie śniadanie lub deser.

Gofry jogurtowe z rodzynkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry jogurtowe z rodzynkami

 

  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki rodzynek
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżka cukru
  • 8 łyżek mąki
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju do ciasta
  • olej do gofrownicy

Sposób przygotowania:

Gofry jogurtowe z rodzynkami
Do miski przekładamy jogurt i dosypujemy rodzynki, cukier, cukier waniliowy i mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Dodajemy jajko, olej i ponownie mieszamy.

Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy olejem. Nakładamy porcje ciasta i pieczemy gofry na rumiany kolor. Upieczone przekładamy na metalową kratkę do lekkiego przestudzenia.
Gofry jogurtowe z rodzynkami
Do jogurtu dodajemy oba cukry i rodzynki.
Gofry jogurtowe z rodzynkami
Do masy dodajemy przesiany proszek do pieczenia i mąkę.
Gofry jogurtowe z rodzynkami
Wlewamy olej i dodajemy wybite jajko, mieszamy.
Gofry jogurtowe z rodzynkami
Ciasto na gofry nakładamy do rozgrzanej gofrownicy i pieczemy.