Sposób przygotowania:
Gofry z mango i jeżynami
Mleko wlej do miski, wbij żółtka i dodaj cukier. Wymieszaj za pomocą rózgi. Dodaj przesianą mąkę, cukier, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia. Wymieszaj mikserem na masę, pod koniec miksowania dodaj olej.
Białka ubij na sztywno, powoli, za pomocą szpatułki wymieszaj z ciastem na gofry.
Śmietanę z cukrem ubij na sztywno. Jeżyny umyj. Mango obierz i pokrój w kostkę.
Smaż gofry w rozgrzanej gorfownicy.
Podawaj, kiedy są jeszcze ciepłe.
Białka ubij na sztywno, powoli, za pomocą szpatułki wymieszaj z ciastem na gofry.
Śmietanę z cukrem ubij na sztywno. Jeżyny umyj. Mango obierz i pokrój w kostkę.
Smaż gofry w rozgrzanej gorfownicy.
Podawaj, kiedy są jeszcze ciepłe.