slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Gofry dyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na słodkie gofry dyniowe. Dzięki dyni gofry mają piękny kolor i są delikatne. Idealne na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Polecam.

Gofry dyniowe

Składniki:

Gofry dyniowe

 

Sposób przygotowania:

Gofry dyniowe
Do miski przekładamy puree z dyni, olej, jajka i mieszamy razem.

Następnie dodajemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cynamon. Miksujemy, aż składniki się połączą i nie będzie grudek.

Rozgrzewamy gofrownicę i wlewamy po 2-3 łyżki ciasta na jednego gofra, zamykamy i pieczemy gofry na złoty kolor. Smacznego.

Tagi:

gofry