Sposób przygotowania:
Gofry na kefirze
Żółtko oddzielamy od białka. Do kefiru dodajemy mleko, żółtko, olej i cukier - dokładnie mieszamy. Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Białko ubijamy na sztywno. Do mieszanki z kefirem stopniowo dodajemy mąki, mieszamy Na końcu delikatnie dodajemy białka. Rozgrzaną gofrownicę smarujemy olejem, nakładamy porcje ciasta i pieczemy ok 2 minut. W tym czasie raczej nie zaglądajmy do środka. Po upieczeniu odkładamy na siatkę jeden obok drugiego Gofry są chrupiące i nie słodkie
![Gofry na kefirze Gofry na kefirze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gofry-na-kefirze-217695.jpg)
![Gofry na kefirze Gofry na kefirze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gofry-na-kefirze-217696.jpg)