kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1046]

Gofry pszenno - kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne gofry. Przygotowane na mleku z mąką pszenną i kokosową. Polecam na słodkie śniadanie.

Gofry pszenno - kokosowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry pszenno - kokosowe

 

  • 1 szkl mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju
  • 2 małe cukry waniliowe
  • 1 szkl mąki pszennej
  • 3 łyżki z czubkiem mąki kokosowej
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder
  • olej do gofrownicy

Sposób przygotowania:

Gofry pszenno - kokosowe
Do miski wlewamy mleko i dodajemy jajko, cukier waniliowy i olej. Mieszamy. Wsypujemy mąkę pszenną i kokosową oraz proszek do pieczenia i ponownie mieszamy. Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem. Kładziemy łyżką porcje ciasta i pieczemy z obu stron na rumiano. Gofry przekładamy na metalową kratkę i studzimy.
Gofry pszenno - kokosowe
Do miski przelewamy mleko i wybijamy jajko.
Gofry pszenno - kokosowe
Następnie mieszamy razem z olejem do połączenia.
Gofry pszenno - kokosowe
Dodajemy resztę składników i ponownie mieszamy.
Gofry pszenno - kokosowe
Na rozgrzaną gofrownice kładziemy porcje ciasta.

Tagi:

deser gofry