Sposób przygotowania:
Obiadek dla maluszka
Łososia dokładnie pozbawiamy ości, zdejmujemy skórkę. Rybę oprószamy delikatnie pieprzem i układamy w natłuszczonej formie do pieczenia.
Ziemniaka obieramy, myjemy, kroimy na małe słupki, układamy dookoła ryby, oprószamy oregano, skrapiamy oliwą. Rybę i frytki pieczemy przez 20-25 minut w 200 st. C .
W tym czasie przygotowujemy warzywa. Marchewkę obieramy i myjemy, kroimy w kostkę. Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki. Warzywa gotujemy do miękkości w nieosolonym wrzątku. Brokuł możemy rozdrobnić na mniejsze kawałki.
Łososia, frytki i ziemniaki wykładamy na talerzyk, podajemy po schłodzeniu do temp. ok. 50 st. C.
Ziemniaka obieramy, myjemy, kroimy na małe słupki, układamy dookoła ryby, oprószamy oregano, skrapiamy oliwą. Rybę i frytki pieczemy przez 20-25 minut w 200 st. C .
W tym czasie przygotowujemy warzywa. Marchewkę obieramy i myjemy, kroimy w kostkę. Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki. Warzywa gotujemy do miękkości w nieosolonym wrzątku. Brokuł możemy rozdrobnić na mniejsze kawałki.
Łososia, frytki i ziemniaki wykładamy na talerzyk, podajemy po schłodzeniu do temp. ok. 50 st. C.