WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Naleśniki bananowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie do zrobienia naleśniki bananowe na mleku. Są pyszne, pulchne i delikatnie bananowe. Idealne na podwieczorek.

Naleśniki bananowe Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Naleśniki bananowe

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki bananowe

ETAP 1:

Banana obrać ze skórki, pokroić na plasterki i zblendowac na mus. Do musubananowego wbić jajko, wsypać mąkę i szczyptę soli. Dolać mleko i zmiksować wszystko na jednolite ciasto.

Na patelni rozgrzewac po odrobinie oleju i nalewac porcje ciasta rozprowadzajac je po całej patelni. Smażyć naleśniki z obu stron i wykładać na talerz.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Naleśniki bananowe
Naleśniki bananowe w trakcie smażenia na patelni
Naleśniki bananowe
Porcja ciasta naleśnikowego nalana na patelnię
Naleśniki bananowe
Zmiksowane w misce ciasto na naleśniki bananowe
Naleśniki bananowe
Składniki na ciasto naleśnikowe umieszczone w misce
Naleśniki bananowe
Banan zblendowany na mus