Sposób przygotowania:
Gofry kokosowe
Olej kokosowy troszkę zagrzać by był płynny.
W misce wymieszać suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, sól i cynamon).
Jajka oddzielić żółtka od białek. Żółtka wymieszać z olejem kokosowym i mlekiem. Mokre składniki wymieszać z suchymi.
Rozgrzać gofrownicę i natłuścić ją masłem klarowanym albo olejem kokosowym.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do przygotowanej masy i delikatnie połączyć.
Łyżką nałożyć masę na nagrzaną gofrownicę. Piec kilka minut na złoty kolor.
Podawać z ulubionymi dodatkami (u mnie domowa nutella)
W misce wymieszać suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, sól i cynamon).
Jajka oddzielić żółtka od białek. Żółtka wymieszać z olejem kokosowym i mlekiem. Mokre składniki wymieszać z suchymi.
Rozgrzać gofrownicę i natłuścić ją masłem klarowanym albo olejem kokosowym.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do przygotowanej masy i delikatnie połączyć.
Łyżką nałożyć masę na nagrzaną gofrownicę. Piec kilka minut na złoty kolor.
Podawać z ulubionymi dodatkami (u mnie domowa nutella)