slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 648]

Gofry jogurtowo-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne i delikatne gofry zrobione na jogurcie naturalnym z dodatkiem wiórków kokosowych. Idealne na słodkie śniadanie z dodatkiem dżemu lub bitej śmietany. Polecam.

Gofry jogurtowo-kokosowe

Składniki:

Gofry jogurtowo-kokosowe

 

  • 3 jajka
  • 1/2 szkl mleka
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 1,5 szkl mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Gofry jogurtowo-kokosowe
Do miski wlewamy mleko, jogurt, olej i wbijamy jajka. 

Mieszamy a następnie dodajemy pozostałe suche składniki: mąkę, wiórki kokosowe i proszek. Miksujemy, aż nie będzie grudek. 

Gofrownicę rozgrzewamy i nakładamy po 2 łyżki masy na jednego gofra. 

Zamykamy gofrownicę i pieczemy gofry na złoty kolor. Smacznego.

Tagi:

gofry deser