Sposób przygotowania:
Gofry rodzinne
Żółtka ubijam z cukrem na jasną, puszystą masę. Do tego dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie dodaję mleko, a po około minucie ubijania, olej i aromat. Na koniec masę mieszam delikatnie łyżką z ubitą na sztywno pianą z białek. Gotowe ciasto nalewam do rozgrzanej gofrownicy i piekę około 5 minut. Upieczone gofry wykładam na kratkę kuchenną do wystudzenia. Gofry podaję z bitą smietaną i owocami lub z dżemem.
![Gofry rodzinne Gofry rodzinne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gofry-rodzinne-68592.jpg)
![Gofry rodzinne Gofry rodzinne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gofry-rodzinne-68593.jpg)
![Gofry rodzinne Gofry rodzinne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gofry-rodzinne-68594.jpg)
![Gofry rodzinne Gofry rodzinne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gofry-rodzinne-68595.jpg)