Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Gofry z płatków jaglanych i kokosa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gofry z płatków jaglanych i kokosa z jagodami kamczackimi. Idealne w diecie 3xbez (glutenu, cukru, nabiału)

Gofry z płatków jaglanych i kokosa

Składniki:

Gofry z płatków jaglanych i kokosa

 

  • 1 szklanka płatków jaglanych
  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych (niesiarkowane)
  • 1,5 szklanki mleka (roślinne lub woda)
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (bg)
  • 2-3 łyżki mixu bezglutenowego
  • 2 łyżki syropu klonowego lub innego słodziwa

Sposób przygotowania:

Gofry z płatków jaglanych i kokosa
Do wysokiego naczynia wsypać płatki jaglane i wiórki kokosowe. Zalać gorącym mlekiem.

Do jeszcze ciepłego dodać olek kokosowy by się rozpuścił. Pozostawić do wystygnięcia i napęcznienia.

Dodać proszek do pieczenia i jajka. Dokładnie zblendować. Dodać mix mąk do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Gofrownice natłuścić masłem klarowanym. Piec kilka minut. Studzić na kratce.