Sposób przygotowania:
Gofry z płatków jaglanych i kokosa
Do wysokiego naczynia wsypać płatki jaglane i wiórki kokosowe. Zalać gorącym mlekiem.
Do jeszcze ciepłego dodać olek kokosowy by się rozpuścił. Pozostawić do wystygnięcia i napęcznienia.
Dodać proszek do pieczenia i jajka. Dokładnie zblendować. Dodać mix mąk do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Gofrownice natłuścić masłem klarowanym. Piec kilka minut. Studzić na kratce.
Do jeszcze ciepłego dodać olek kokosowy by się rozpuścił. Pozostawić do wystygnięcia i napęcznienia.
Dodać proszek do pieczenia i jajka. Dokładnie zblendować. Dodać mix mąk do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Gofrownice natłuścić masłem klarowanym. Piec kilka minut. Studzić na kratce.
elajza