Sposób przygotowania:
Gołąbki z kaszą
Ze środka kapusty wycinamy zgrubienie, wrzucamy kapustę do garnka z wodą.
Co kilka minut partiami zdejmujemy liście z kapusty. Mięso mieszamy z przestudzoną ugotowaną kaszą.
Cebulę obieramy i drobno kroimy, przesmażamy na tłuszczu i dodajemy do masy.
Mieszamy i doprawiamy dość mocno do smaku. Na każdy liść nakładamy farsz i zwijamy gołąbki.
Ciasno układamy w garnku i zalewamy bulionem. Dusimy do miękkości ok 40 min.
Co kilka minut partiami zdejmujemy liście z kapusty. Mięso mieszamy z przestudzoną ugotowaną kaszą.
Cebulę obieramy i drobno kroimy, przesmażamy na tłuszczu i dodajemy do masy.
Mieszamy i doprawiamy dość mocno do smaku. Na każdy liść nakładamy farsz i zwijamy gołąbki.
Ciasno układamy w garnku i zalewamy bulionem. Dusimy do miękkości ok 40 min.