katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Gołąbki z kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Najczęściej robię gołąbki dodając do mięsa mielonego ryż ale tym razem zmieniłam i zamiast ryżu dodałam kaszę.

Gołąbki z kaszą

Składniki:

Gołąbki z kaszą

 

  • kapusta włoska 1 szt
  • kasza jęczmienna ugotowana 1 1/2 woreczka
  • mięso mielone ok 60 dag
  • cebula 1 szt
  • tłuszcz
  • bulion

Sposób przygotowania:

Gołąbki z kaszą
Ze środka kapusty wycinamy zgrubienie, wrzucamy kapustę do garnka z wodą.

Co kilka minut partiami zdejmujemy liście z kapusty. Mięso mieszamy z przestudzoną ugotowaną kaszą.

Cebulę obieramy i drobno kroimy, przesmażamy na tłuszczu i dodajemy do masy.

Mieszamy i doprawiamy dość mocno do smaku. Na każdy liść nakładamy farsz i zwijamy gołąbki.

Ciasno układamy w garnku i zalewamy bulionem. Dusimy do miękkości ok 40 min.