Sposób przygotowania:
Gołąbki z kaszy, grzybów i mięsa
Grzyby dokładnie umyć i zamoczyć na 1-2 godziny. Następnie ugotować, wyjąć z wywaru, posiekać. Kaszę wypłukać i ugotować w 2-2,5 szkl wody. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, dodać drobno pokrojone mięso, podsmażyć. Następnie wsypać kaszę i grzyby. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać. Całą główkę kapusty włożyć do dużego garnka z wrzącą wodą, gotować kilka minut, wyjąć i zdjąć 6-8 liści, usunąć twardy nerw. Na każdy liść włożyć porcję farszu, zawinąć jak krokiety. Ciasno ułożyć w rondlu, zalać gorącą wodą, pokruszyć kostkę rosołową, przykryć i gotować do miękkości kapusty około pół godziny. Sos: Posiekaną cebulę zeszklić na oliwie, połączyć z 1,5 szkl wywaru z grzybów. Dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną, zagotować, doprawić do smaku.