czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Gorąca czekolada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Za oknem deszczowo, więc czekolada idealna aby się rozgrzać.

Gorąca czekolada

Składniki:

Gorąca czekolada

 

  • ok. 700 ml mleka 3,2%,
  • 1i1/2 tabl. gorzkiej czekolady,
  • 4 łyżki kremówki,
  • płaska łyżka cukru.

Sposób przygotowania:

Gorąca czekolada
Mleko zagotować. Śmietanę zmieszać z 6 łyżkami gorącego mleka, by się nie zważyła. Dodać do mleka. Dodać połamaną czekoladę oraz cukier. Mieszać do momentu całkowitego rozpuszczenia czekolady. Rozlać do filiżanek.

Tagi:

czekolada