Elisa

Elisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Gorąca czekolada z piankami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny napój. Idealny na chłodny dzień w szczególności w zimie albo w jesieni. Rozgrzewa. Jest dobrą alternatywą tradycyjnego kakao.

Gorąca czekolada z piankami

Składniki:

Gorąca czekolada z piankami

na czekoladę:

  • 10 dag czekolady mlecznej
  • 10 dag czekolady gorzkiej
  • 500 ml mleka

dodatkowo:

  • kilka pianek

Sposób przygotowania:

Gorąca czekolada z piankami
1. Na samym początku mleko trzeba podgrzać, aż będzie ciepłe.

2. Czekoladę połamać na kosteczki. Następnie stopniowo wrzucać ją do mleka przy tym cały czas mieszając. Gotujemy aż całkowicie czekolada się rozpuści.

3. Napój przelewać do kubków i wrzucić po kilka pianek.

4. Gotowe! Smacznego!