Sposób przygotowania:
Pomarańczowo-rozmarynowa wódka zimowa
Rozmaryn i skórkę z pomarańczy wkładamy do słoika zalewamy spirytusem i odstawiamy na 12 godzin. Po 12 godzinach przecedzamy spirytus i przecedzony przelewamy z powrotem do słoika.
Wodę zagotowujemy z cukrem, wyłączamy. Do wody z cukrem dodajemy sok wyciśnięty z pomarańczy- mieszamy i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Do zimnej wody z cukrem i pomarańczą wlewamy przecedzony wcześniej spirytus – mieszamy i przelewamy wódką do butelki. Odstawiamy na minimum 24 godziny do „przegryzienia”. Najlepiej smakuje mocno schłodzona, na zdrowie!
Wodę zagotowujemy z cukrem, wyłączamy. Do wody z cukrem dodajemy sok wyciśnięty z pomarańczy- mieszamy i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Do zimnej wody z cukrem i pomarańczą wlewamy przecedzony wcześniej spirytus – mieszamy i przelewamy wódką do butelki. Odstawiamy na minimum 24 godziny do „przegryzienia”. Najlepiej smakuje mocno schłodzona, na zdrowie!
zosiani