Sposób przygotowania:
Gorący kubek czekoladowy
Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie odstawić masę, aby trochę przestygła.
Jajka ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę, a na końcu wlać rozpuszczoną z masłem czekoladę i delikatnie wymieszać.
Tak przygotowaną masę rozlać do wysmarowanych masłem i obsypanych kaszą manną foremek i piec około 15 minut w temperaturze 200 C.
Najlepiej podawać na gorąco, wówczas środek jest jeszcze ciągnący.
Jajka ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę, a na końcu wlać rozpuszczoną z masłem czekoladę i delikatnie wymieszać.
Tak przygotowaną masę rozlać do wysmarowanych masłem i obsypanych kaszą manną foremek i piec około 15 minut w temperaturze 200 C.
Najlepiej podawać na gorąco, wówczas środek jest jeszcze ciągnący.