Dzikowiec

Dzikowiec

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Gotowana kapusta z jabłkiem i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonały dodatek do drugiego dania!

Gotowana kapusta z jabłkiem i marchewką

Składniki:

Gotowana kapusta z jabłkiem i marchewką

 

  • 1/3 główki białej kapusty,
  • 1 spora marchew,
  • 1 średnie jabłko,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka mąki pszennej,
  • 1 łyżka oleju,
  • sól, pieprz, cukier, domowa jarzynka,
  • koperek.

Sposób przygotowania:

Gotowana kapusta z jabłkiem i marchewką
1. Na początku należy przygotować składniki: kapustę dokładnie umyć, pokroić, jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce, marchew umyć, obrać, zetrzeć na tarce. 2. Przygotowane składniki wrzucić do wody i zagotować z dodatkiem domowej jarzynki. Gotować ok. 5-10 minut. 3. Pod koniec gotowania przygotować zasmażkę: na łyżce oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Po chwili, gdy się zeszkli, dodać mąkę. Energicznie mieszać. Zasmażka powinna być jasna. Zawartość patelni dodać do kapusty. 4. Kapustę wraz z zasmażką mieszać, zagotować. Całość przyprawić do smaku. Smacznego!