Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

gotowana kukurydza z masłem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna i świeża przekąska

gotowana kukurydza z masłem czosnkowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

gotowana kukurydza z masłem czosnkowym

 

 

Sposób przygotowania:

gotowana kukurydza z masłem czosnkowym
Kukurydzę starannie obieram z liści i włosków i wstępnie opłukuje pod bieżącą wodą. Do garnka wlewam wodę, wkładam kukurydze i zaczynam gotować. Ja osobiście gotuję kukurydze nawet do 30 minut. Masło przekładam do miski - najlepiej aby było miękkie o temp pokojowej. Ząbki czosnku obieram i wyciskam do masełka. Dodaje również sól do smaku i dokładnie mieszam. W razie gdy czosnku okaże się za mało można śmiało docisnąć więcej - wg upodobań. Gdy kukurydza jest już gotowa wyciągam z wody i lekko osuszam. Jemy ją na ciepło z masełkiem i solą. Akurat przy tej kukurydzy jadłam zwykłe masło ale przeważnie jadamy własnie z takim masłem czosnkowym i gorąco polecam.
gotowana kukurydza z masłem czosnkowym
świeżą kukurydze obieram dokładnie z liści i włókien
gotowana kukurydza z masłem czosnkowym
gotuję kukurydzę w wodzie przez ok 30 minut

Tagi:

kukurydza