Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Gotowana kukurydza z masłem i solą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Bardzo pyszna kukurydza na przekąskę, lekko słodka, taka w sam raz. Pysznie smakuje lekko posolona z roztapiającym się masłem.

Gotowana kukurydza z masłem i solą

Składniki:

Gotowana kukurydza z masłem i solą

Składniki:

  • 2 kolby kukurydzy
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól według uznania
  • masło według uznania

Sposób przygotowania:

Gotowana kukurydza z masłem i solą
1. Kukurydzę dokładnie obieramy i płuczemy, następnie zalewamy gorącą wodą, dodajemy cukier i gotujemy około 10 minut. Ważne żeby cała kukurydza była przykryta wodą.

2. Ugotowaną kukurydzę wyjmujemy i osączamy z wody, układamy na talerze.

3. Kukurydzę podajemy z masłem i oprószoną solą.

Rady: W ten sposób możemy przygotować dowolną ilość kukurydzy.

Tagi:

kukurydza