Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Gotowana marchewka do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Marchewka gotowana to świetny dodatek do dania z mięsem.

Gotowana marchewka do obiadu

Składniki:

Gotowana marchewka do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Gotowana marchewka do obiadu
Marchewki obrać, pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wsypać do garnka, wlać około 1 szklanki gorącej wody. Gotować pod przykryciem do miękkości. Następnie do miękkiej marchewki dodać dwie łyżki surowego masła, łyżkę mąki, wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia, przyprawić do smaku solą ewentualnie pieprzem, wymieszać. Podawać na ciepło jako dodatek do dania z mięsem.

Tagi:

marchewka