nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Grillowana kanapka z wołowiną i chutney

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Naprawdę pyszna i pożywna kanapka, może być na ciepło i zimno

Grillowana kanapka z wołowiną i chutney Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowana kanapka z wołowiną i chutney

 

  • Składniki na 4 duże bagietki/ciabaty
  • 0,5 kg wołowiny
  • 4 garście rucoli
  • 2 łyżli majonezu
  • 2 czerwone cebule
  • 4 ciabaty/bagietki
  • chutney z buraków
  • do marynaty mięsa:
  • sok z połowy cytryny
  • łyżka sosu HP (zamiennie może być ketchup)
  • łyżeczka ziół (jakie mamy pod ręką)
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Grillowana kanapka z wołowiną i chutney
Do kanapek doskonale pasuje chutney z buraków. Przepis pod linkiem https://gotujmy.pl/chutney-z-burakow,przepisy,177865.html. Wołowinę myjemy i kroimy w plastry. Jesli mamy czas zostawiamy mięso w marynacie na noc.Cebulę kroimy w plastry i grillujemy. Następnie grillujemy mięso. Wycieramy grilla i przypiekamy przekrojone bułki. Gotowe bułki smarujemy majonezem. Następnie nakładamy chutney, mięso, grillowaną cebulę i całość przykrywamy rucolą. Gotowe. Smacznego
Grillowana kanapka z wołowiną i chutney
Mięso marynujemy dzień wcześniej i odstawiamy na noc do lodówki
Grillowana kanapka z wołowiną i chutney
Grillujemy pokrojoną w plastry czerwoną cebulę
Grillowana kanapka z wołowiną i chutney
Grillujemy kawałki wołowiny, aż pojawią się paski:)
Grillowana kanapka z wołowiną i chutney
Przekrojone wzdłuż ciabaty lekko grillujemy