Sposób przygotowania:
Grillowana kaszanka na ananasie z cebulą duszoną
W rondelku rozgrzewamy oleju i dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki cebulę – mieszając smażymy około 20 minut aż cebula się skarmelizuje.
Do skarmelizowanej cebuli dodajemy posiekane drobno chilli, musztardę, cukier i cydr – zagotowujemy, zmniejszamy ogień i dusimy do momentu aż cały płyn odparuje tj. około 20-30 minut. Cebulę doprawiamy solą i pieprzem.
Tak przygotowaną możemy przechowywać w wyparzonych słoiczkach około 1 tygodnia w lodówce. Każdą kaszankę zawijamy szczelnie w folię aluminiową i kładziemy na grillu.
Ananasa kroimy w plastry układamy obok kaszanki i grillujemy około 6-10 minut z każdej strony. Na talerz wykładamy grillowanego ananasa, na niego wykładamy grillowaną kaszankę i porcję uduszonej cebulki, serwujemy od razu, smacznego ; )
Inspiracja: Kulinarna Podróż zmysłów Joseph Seeletso
Do skarmelizowanej cebuli dodajemy posiekane drobno chilli, musztardę, cukier i cydr – zagotowujemy, zmniejszamy ogień i dusimy do momentu aż cały płyn odparuje tj. około 20-30 minut. Cebulę doprawiamy solą i pieprzem.
Tak przygotowaną możemy przechowywać w wyparzonych słoiczkach około 1 tygodnia w lodówce. Każdą kaszankę zawijamy szczelnie w folię aluminiową i kładziemy na grillu.
Ananasa kroimy w plastry układamy obok kaszanki i grillujemy około 6-10 minut z każdej strony. Na talerz wykładamy grillowanego ananasa, na niego wykładamy grillowaną kaszankę i porcję uduszonej cebulki, serwujemy od razu, smacznego ; )
Inspiracja: Kulinarna Podróż zmysłów Joseph Seeletso
smokii
Igraszki Losu
smokii napisał(a):