Sposób przygotowania:
Krem cebulowo-serowy na piwie
W garnku rozpuszczamy masło. Na maśle przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dusimy ją na wolnym ogniu około 20 minut, aż zmięknie i delikatnie się zarumieni. Do cebuli dolewamy piwo i bulion i gotujemy kolejne 15 minut (bez przykrycia ).
Do bulionu dodajemy serki topione i gotujemy zupę kolejne 15-20 minut. Zupę lekko studzimy, blendujemy, doprawiamy ją do smaku solą i pieprzem i ponownie gotujemy około 10 minut.
Na patelni obsmażamy na złoto chleb. Zarumienione kromki chleba kroimy w paski.
Zupę nalewamy na talerze, posypujemy każdą porcje cebulką prażoną i serwujemy z pieczywem, smacznego ; )
Do bulionu dodajemy serki topione i gotujemy zupę kolejne 15-20 minut. Zupę lekko studzimy, blendujemy, doprawiamy ją do smaku solą i pieprzem i ponownie gotujemy około 10 minut.
Na patelni obsmażamy na złoto chleb. Zarumienione kromki chleba kroimy w paski.
Zupę nalewamy na talerze, posypujemy każdą porcje cebulką prażoną i serwujemy z pieczywem, smacznego ; )