Surówka z kiszonych ogórków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Ogórki kiszone z cebulką połączone w surówkę pasują jako dodatek zarówno do dań z drobiu jak i innych mięs.

Surówka z kiszonych ogórków

Składniki:

Surówka z kiszonych ogórków

 

  • 3 średnie ogórki kiszone
  • 1/2 cebuli
  • 1-2 łyżki oleju
  • ewentualnie pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonych ogórków
Ogórki kiszone płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Odstawiamy na ok. 5 minut, po czym odlewamy nadmiar zebranej wody.

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do startych ogórków.

Całość mieszamy z olejem i wedle uznania doprawiamy pieprzem, ale nie jest to konieczne.