paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Grillowana marynowana karkówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna karkówka grillowana we własnej domowej marynacie z sokiem z cytryny, papryką słodką, ostrą i majerankiem

Grillowana marynowana karkówka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowana marynowana karkówka

 

  • karkówka 0,5 kg
  • sok z cytryny z 1/2 szt
  • sól 1 łyżeczka
  • papryka słodka 1,5 łyżeczki
  • papryka ostra 0,5 łyżeczki
  • majeranek 1 łyżka
  • olej ryżowy 2 łyżki
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Grillowana marynowana karkówka
Mięso opłukać i osuszyć, pokroić na plastry i rozbić ręką. Papryki, majeranek, sól , pieprz sok z cytryny wymieszać z olejem. Plastry karkówki natrzeć w przygotowanej marynacie. Mięso pozostawić na co najmniej 4 godziny w lodówce, można na całą noc. Plastry mięsa grillować z obu stron tak jak kto lubi.
Grillowana marynowana karkówka
Mięso opłukać i osuszyć, pokroić na plastry i rozbić ręką.
Grillowana marynowana karkówka
Papryki, majeranek, sól , pieprz sok z cytryny wymieszać z olejem.
Grillowana marynowana karkówka
Plastry karkówki natrzeć w przygotowanej marynacie.
Grillowana marynowana karkówka
Plastry mięsa grillować z obu stron tak jak kto lubi.