Sposób przygotowania:
Grillowana pierś z kurczaka wg Piotrka
Przygotowujemy marynatę do kurczaka z 1 kostki rosołowej i 2 łyżek oliwy z oliwek, ucierając ją w miseczce za pomocą łyżki. Pojedynczą pierś z kurczaka kroimy na 3 plastry. Każdy plaster nacieramy marynatą. Obieramy kartofle, gotujemy je z 1 łyżeczką soli 3 minuty, następnie kroimy je w plastry i smażymy z obu stron na patelni z małą ilością oliwy, usmażone kartofle układamy na półmisku zostawiając wolne miejsce w środku. Rozgrzewamy patelnię grillową, układamy mięso i grillujemy każdy kawałek po ok. 5 minut z każdej strony. Mięso wykładamy na środek półmiska. Na tej samej patelni grillujemy 6 pieczarek bez skórki, obkładamy nimi piersi kurczaka, dekorujemy gotowanymi różyczkami brokuła, w trzech rogach układamy po trzy kwiatki z marchewki i natkę pietruszki.