Sposób przygotowania:
Grillowana sałatka z awokado
• awokado kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę, wydrążamy łyżką nie uszkadzając skórki (skórki odkładamy),
• kroimy w kostkę, polewamy sokiem z cytryny ( skórkę także),
• dodajemy oliwki, pokrojoną w kostkę paprykę, polewamy oliwą , maggi, przyprawiamy solą i pieprzem,
• posypujemy startym wcześniej parmezanem, mieszamy,
• wypełniamy sałatką skórki awokado,
• grillujemy 10 minut,
• dekorujemy kiełkami rzodkiewki
• kroimy w kostkę, polewamy sokiem z cytryny ( skórkę także),
• dodajemy oliwki, pokrojoną w kostkę paprykę, polewamy oliwą , maggi, przyprawiamy solą i pieprzem,
• posypujemy startym wcześniej parmezanem, mieszamy,
• wypełniamy sałatką skórki awokado,
• grillujemy 10 minut,
• dekorujemy kiełkami rzodkiewki
wedith1