Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Grillowana wrocławska.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Chrupiąca pajda intensywnie pachnąca dymem i czosnkiem.

Grillowana wrocławska. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grillowana wrocławska.

 

  • bułka wrocławska
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka wody
  • łyżeczka czerwonego delikatu
  • główka czosnku

Sposób przygotowania:

Grillowana wrocławska.
Bułkę kroimy w grube kromki, fajnie wyglądają krojone po skosie. Główkę czosnku układamy z boku na grillu, kilka razy należy go obracać aby się równo upiekł. Do naczynia wlewamy oliwę, wodę i dodajemy przyprawę. Taką marynatą za pomocą pędzelka smarujemy każdą kromkę z obu stron. Grillujemy na wolnym ogniu aż się lekko podpiecze i nabierze chrupkości. Upieczony czosnek obieramy z łupin, każdy ząbek jest miękki i z łatwością daje się rozsmarować na grillowanej bułce.
Grillowana wrocławska.
Bułkę kroimy w dość grube kromki. Cienkie za bardzo się zeschną.
Grillowana wrocławska.
Oliwę, wodę i przyprawę mieszamy razem do połączenia się składników.
Grillowana wrocławska.
Każdą kromkę z obu stron smarujemy oliwą z przyprawą.

Tagi:

wrocławska