darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Grillowane cebulki nadziane kaszanką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Aromatyczne i bardzo smakowite czerwone cebulki nadziane kaszanką i pieczone na grillu na pewno znajdą niejednego amatora.

Grillowane cebulki nadziane kaszanką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowane cebulki nadziane kaszanką

 

  • 4 średniej wielkości czerwone cebule
  • ok 100 g kaszanki
  • 2 ogórki kiszone
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Grillowane cebulki nadziane kaszanką
Cebule obrać z pierwszej warstwy, ściąć delikatnie końcówki i wydrążyć środki. Kaszankę wyciągnąć z flaka i rozdrobnić widelcem. Wydrążone cząstki cebuli drobno posiekać, dodać do kaszanki. Przyprawić solą i sporą ilością pieprzu, dokładnie wymieszać. Cebule ciasno napełnić farszem tworząc u szczytu małą górkę. Kłaść na ruszcie od strony spodu. Grillować kilkanaście minut, po czym na kilka chwil odwrócić cebule nadzieniem do dołu, żeby się zarumieniło. Podawać posypane ogórkiem kiszonym pokrojonym w kosteczkę.
Grillowane cebulki nadziane kaszanką
Etap 1 Cebule delikatnie wydrążyć i posiekać środki
Grillowane cebulki nadziane kaszanką
Etap 2 Kaszankę rozdrobnić widelcem w misce
Grillowane cebulki nadziane kaszanką
Etap 3 Dodać posiekane środeki z cebulek
Grillowane cebulki nadziane kaszanką
Etap 4 Ciasno nabić cebule farszem z kaszanki