Sposób przygotowania:
Grillowane pieczarki faszerowane kaszą
Pieczarki oczyściłam, opłukałam i osuszyłam. Oderwałam ogonki i pokroiłam je w drobniutką kostkę. Cebulę obrałam i również drobno pokroiłam, zeszkliłam ją na rozgrzanym maśle, po czym dodałam pokrojone ogonki. Posoliłam do smaku i smażyłam do odparowania sosu. Grill rozgrzałam nastawiając maksymalną moc. Paprykę umyłam, osuszyłam, usunęłam gniazdo nasienne i pestki, drobno ją pokroiłam. W równie małą kostkę pokroiłam osączoną z zalewy mozzarellę. Ugotowaną kaszę wsypałam do miski, dodałam podsmażone i lekko wystudzone pieczarki z cebulą, paprykę, mozzarellę, tymianek, oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszałam. Farszem napełniłam kapelusze pieczarek, na wierzchu ułożyłam plasterki oliwek. Pieczarki położyłam na rozgrzanym grillu i przykryłam je folią aluminiową błyszczącą stroną do środka. Piekłam około 20 minut. Podałam z pomidorem i natką pietruszki.
2milutka
edytaha
Dziękuję Agatko :)
monikaT83
zufikowo
edytaha
mysza75
edytaha
Madziu, najbardziej lubię właśnie kaszę perłową, a pieczarki z nią były pyszne :)