Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Grillowane młode ziemniaki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne pożywne danie z młodych ziemniaków, cebuli i wędzonego surowego baleronu. Życzę wszystkim smacznego;)

Grillowane młode ziemniaki

Składniki:

Grillowane młode ziemniaki

 

  • 6 - 8 młodych ziemniaków równej wielkości
  • 6 - 8 plasterków wędzonego surowego baleronu
  • 6 - 8 plasterków cebuli
  • 6 - 8 wiórków masła
  • mnie ( chili, papryka słodka, czosnek, oregano, kminek, pieprz kolorowy, kolendra, imbir, sól, szczypta cukru)

Sposób przygotowania:

Grillowane młode ziemniaki
Ziemniaki szorujemy szczoteczką. Kroimy na pół. Nacieramy przyprawami. Do środka przekrojonego ziemniaka wkładamy po plasterku mięsa, cebuli i wiórku masła. Każdego ziemniaka zawijamy w folię aluminiową i kładziemy na ruszcie grilla lub do piekarnika nagrzanego do 200 - 220 stopni C. Pieczemy, aż ziemniaki będą miękkie, około 45 - 50 minut. UWAGA: Podczas pieczenia ziemniaków na grillu pamiętajmy by je co jakiś czas obracać.