iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Grillowane skrzydełka w marynacie jogurtowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Grillowanie to mój ulubiony sposób przygotowywania mięsa. Wystarczy dobra marynata, a mięso rozpuszcza się w ustach po grillowaniu.

Grillowane skrzydełka w marynacie jogurtowej

Składniki:

Grillowane skrzydełka w marynacie jogurtowej

 

  • 1 kg skrzydełek drobiowych,
  • 2 szklanki jogurtu naturalnego,
  • 2 papryczki chili,
  • 2 łyżki keczupu,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • 2 łyżki octu ryżowego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • ulubione przyprawy, może być mieszanka do grilla,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Grillowane skrzydełka w marynacie jogurtowej

ETAP 1:

Skrzydełka należy dokładnie umyć i wysuszyć papierowym ręcznikiem. Papryczkę chili siekamy, czosnek przeciskamy. Mieszamy ze sobą papryczkę i czosnek, dodajemy keczup, ocet ryżowy, musztardę.
Wkładamy mięso w marynatę i zostawiamy na kilka godzin, czym dłużej tym lepiej.
Następnie grillujemy po kilka minut w każdej strony.