VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Grillowane skrzydełka w miodowo-imbirowej glazurze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Skrzydełka palce lizać! Mięso ma miodowy posmak z nutą wyrazistego imbiru i ostrej czerwonej papryki.

Grillowane skrzydełka w miodowo-imbirowej glazurze

Składniki:

Grillowane skrzydełka w miodowo-imbirowej glazurze

 

  • 1 kg skrzydełek
  • Przyprawa do kurczaka
  • Marynata:
  • 100 ml miodu
  • 0,5 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka matki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Grillowane skrzydełka w miodowo-imbirowej glazurze
Skrzydełka myjemy, osuszamy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka.

W miseczce przygotowujemy marynatę. Dokładnie mieszamy ze sobą miód, oliwę z oliwek, sos sojowy i przyprawy.

Zalewamy skrzydełka i odstawiamy na jakiś czas do lodówki (po to, aby mięso nasiąknęło marynatą).

Następnie grillujemy na rumiano.