justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Grillowane Szaszłyczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 5

szaszłyki będą lepsze jeśli je zostawimy na noc w lodówce.

Grillowane Szaszłyczki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Grillowane Szaszłyczki

 

  • pierś drobiowa 1 podwójna
  • ogórek korniszony 5 sztuk
  • cebula 2 sztuki
  • papryka marynowana 1 słoik
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka złocista

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowane Szaszłyczki
Mięso kroimy w kosteczkę, ale nie za małą. Doprawiamy solą, pieprzem i spora ilością przyprawy do kurczaka. Ogórki kroimy w grubsze plasterki, a cebulę w kawałki. Paprykę przelewamy na sitko i jeśli są to duże kawałki kroimy je na mniejsze. Na patyczki do szaszłyków nawlekamy na przemian mięso, cebulę, paprykę i ogórka. Robimy tak, aż wszystkie składniki się skończą. Grillujemy do miękkości. Jeśli nie mamy grilla, lub jest zima szaszłyki można przygotować na patelni grillowej lub w piekarniku. mięso z kurczaka szybko się upiecze.
Grillowane Szaszłyczki
Etap 1szaszłyki będą lepsze jeśli je zostawimy na noc w lodówce.