katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Grillowane udka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dawno dawno było tylko ognisko i kiełbaski, później kiełbaski były z grilla a teraz grillujemy wszystko co się da. U mnie były oprócz rozmaitości udka.

Grillowane udka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grillowane udka

 

Sposób przygotowania:

Grillowane udka
Mięso oczyszczamy, myjemy, osuszamy i oprószamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i papryką. Wszystko mieszamy i wcieramy w mięso na koniec dodajemy ketchup i ponownie mieszamy. Odstawiamy na ok 60 min a można na więcej.

Układamy udka na ruszcie albo na tacce i grillujemy do miękkości z obydwu stron.
Grillowane udka
Umyte i osuszone udka oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem.
Grillowane udka
Oprószamy też papryką i mieszamy wcierając przyprawy w mięso.
Grillowane udka
Przygotowane udka układamy na ruszcie i grillujemy.