Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka pieczone lub grilowane
Udka z kurczaka umyć pod bieżącą wodą, osuszyć na ręczniku papierowym.Przyprawy wraz z oliwą włożyć do słoiczka zakręcić i dokładnie wymieszać.Taką marynatą natrzeć dobrze udka i odstawić na 40 minut w chłodne miejsce.
Udka włożyć na blaszkę wysmarowaną oliwą i włożyć do nagrzanego piekarnika na około 60 minut i piec na złoty kolor.
Udka grillowane:
Udka przed położeniem na grilla oprószyć solą.
Grillować około 40 minut często obracając.
Udka włożyć na blaszkę wysmarowaną oliwą i włożyć do nagrzanego piekarnika na około 60 minut i piec na złoty kolor.
Udka grillowane:
Udka przed położeniem na grilla oprószyć solą.
Grillować około 40 minut często obracając.
gusia1000