Sposób przygotowania:
Zielone naleśniki z grillowanymi warzywami i seremI
Warzywa pokroić w kawałki. Na patelni grillowej rozgrzać olej i wrzucić warzywa. Dodać sos peri-peri, czosnek granulowany i przyprawy. Grillować do miękkości warzyw. Odstawić na bok.
II
Szpinak posiekać na drobno.
Do wysokiego naczynia wbić jajka i roztrzepać. Dodać mąkę, wodę, mleko, szpinak i herbatę Matcha. Doprawić solą i dodać olej. Zmiksować wszystkie składniki na jednolitą masę.
III
Na rozgrzanej patelni wypiekać naleśniki. Uważać, żeby za mocno się nie zrumieniły i zachowały swój zielony kolor.
IV
Na połowie naleśnika wykładać warzywa i składać na pół jak pizzę Calzone.
Na wierzchu posypać tartym serem i polać ketchupem. Można na 30 sec. włożyć do mikrofalówki, żeby ser się rozpuścił. Jeść gorące.
Smacznego!
Roman1968
AldiNonia
Dziękuję.