Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 785]

Grillowane udka z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste i zarazem smaczne danie z grilla - takie właśnie są pieczone na grillu udka z kurczaka, zamarynowane wcześniej w papryce.

Grillowane udka z kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grillowane udka z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Grillowane udka z kurczaka
Udka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Do oliwy dodajemy paprykę słodką, ostrą, pieprz oraz sól. Mieszamy, a następnie nacieramy mięso powstałą marynatą. Wstawiamy na godzinę do lodówki. 

Następnie pieczemy udka na grillu przez około 40-45 minut, aż będą miękkie. W trakcie grillowania przewracamy na drugą stronę.
Grillowane udka z kurczaka
Do oliwy dodajemy paprykę słodką, ostrą, pieprz oraz sól. Mieszamy, a następnie nacieramy mięso powstałą marynatą.
Grillowane udka z kurczaka
Pieczemy udka na grillu przez około 40-45 minut, aż będą miękkie. W trakcie grillowania przewracamy na drugą stronę.