Sposób przygotowania:
Surówka z halloumi i grillowanymi warzywamiI
Ser halloumi pociąć w plastry i ugrillować na suchej patelni grillowej.
Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w kółeczka. Cukinię umyć i pokroić w plasterki. Ugrillować.
Pod koniec posypać papryką chilli, solą i pieprzem.
Po zdjęciu warzyw, podprażyć nasiona słonecznika na złoty kolor.
II
Szpinak, rukolę i sałatę umyć. Polać sokiem z wyciśniętej cytryny, olejem sezamowym i dodać szczyptę ksylitolu.
Wszystko dokładnie wymieszać. Można doprawić solą morską i chilli.
III
Wszystkie składniki rozdzielić na talerzu wg upodobania. Posypać nasionami słonecznika i kiełkami rzodkiewki.
Smacznego!
SylaUla
AldiNonia
To bardzo dobry pomysł!
Roman1968
AldiNonia
Halloumi to cypryjski ser owczy lub owczo - krowi z miętą. Ja kupuje w Lidlu. Jest jeszcze z chilli i bazylią.